Derde brand in een week in Helmondse wijk, politie vermoedt brandstichting

8 mei om 06:38 • Aangepast 10 mei om 10:44
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
De brand aan het Peelhof in Helmond brak rond zes uur zaterdagochtend uit (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
1/2 Brand verwoest schuur bij huis in Helmond
Een schuur en een bijgebouw van een huis aan het Peelhof in de Helmondse wijk Rijpelberg zijn zaterdagochtend vroeg in vlammen opgegaan. De politie gaat uit van brandstichting en onderzoekt of er een verband is met twee branden vorige week in dezelfde wijk.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het vuur aan het Peelhof werd zaterdagochtend rond zes uur ontdekt. De brandweer had het vuur rond halfzeven onder controle. "Maar de schuur is helemaal weg", laat een ooggetuige weten. "Ook een auto, die daarvoor geparkeerd was, heeft schade opgelopen en ook het huis liep behoorlijk wat schade op."

'Schijnbaar zijn er mensen die hier plezier in hebben'
Bij de brand zou niemand gewond zijn geraakt. Hoe de brand is ontstaan, wordt onderzocht.

Ook het huis van een overbuurman liep schade op bij de brand, door de hitte. De deur van dat huis is voor een deel gesmolten en twee ramen van het huis sprongen. "Het raam beneden en dat van de badkamer." Maar vergeleken bij zijn overbuurman heeft hij nog geluk gehad. "Ik denk dat zijn huis minimaal een halfjaar onbewoonbaar is."

Volgens hem was de aanbouw die in vlammen opging volledig van hout. "Het kan zijn dat hier baldadigheid in het spel is, dat zie je wel vaker. Schijnbaar zijn er mensen die hier plezier in hebben, in de ellende van andere mensen."

Nog meer branden
"Deze brand was al de derde in een week tijd hier in deze wijk", laat de ooggetuige weten. Een week geleden ging aan het Baroniehof een auto in vlammen op en aan het Twentehof een schuur.

Volgens een buurtbewoonster zou de brand van zaterdagochtend zelfs al de vierde of vijfde in de wijk Rijpelberg zijn. "In de nacht van 25 op 26 april zijn er op twee plaatsen namelijk containers aangestoken", laat ze weten. "Dat waren de eerste branden van deze reeks."

LEES OOK:

Van de schuur naast het huis aan het Peelhof in Helmond bleef niets over (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Van de schuur naast het huis aan het Peelhof in Helmond bleef niets over (foto: Harrie Grijseels/SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...