Binnen 10 minuten je boodschappen: Tilburg heeft de Brabantse primeur

10 mei om 20:42 • Aangepast 12 mei om 14:26
Een bezorger staat voor een deur van een klant (foto: Flink).
Een bezorger staat voor een deur van een klant (foto: Flink).
Dat ontbrekende ingrediënt terwijl je aan het koken bent? Nog een sixpack als je in het park aan het relaxen bent? Binnen tien minuten kun je op je wenken worden bediend door een nieuwe boodschappenservice.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Gorillas was naast de bekende bespelers op dit gebied, zoals (online) supermarkten, ook al enige tijd actief in ons land. Flink is de naam van het van origine Duitse bedrijf dat de bestaande marktbespelers eveneens denkt te kunnen beconcurreren. Tilburg heeft de Brabantse primeur. Breda volgt, naar verwachting, in juni of juli. Den Bosch is daarna aan de beurt. Het Duitse woord flink betekent in het Nederlands vlot. Snel moet de service zich blijkbaar ook over ons land verspreiden.

Ergens in Tilburg-Centrum staan ze al klaar om ‘de’ klant te bedienen. Op een tijdelijke plek liggen allerlei levensmiddelen, maar ook andere kwaliteitsproducten om bezorgd te worden. Het enige wat ervoor nodig is? Het downloaden van de bewuste applicatie.

"Het lijkt erop dat ze erop zaten te wachten."

Sinds de start, die redelijk onopgemerkt is gebleven, worden vanuit Tilburg al de nodige boodschappenwensen verzonden naar de Flink-centrale. “Tilburg slaat goed aan, er zijn al ontzettend veel tevreden klanten. Het lijkt erop dat ze zaten te wachten op een service als deze”, beweert de woordvoerster.

Waarom juist Tilburg de eerste stad in onze provincie is die hiermee te maken krijgt? “We hebben gekeken naar onder meer de spreiding, de mogelijkheid om er ons te kunnen vestigen en de omgeving. En Tilburg is natuurlijk een studentenstad”, zo vertelt de woordvoerster.

"We werken graag samen met lokale ondernemers."

Ze voegt er verder aan toe dat het bedrijf groot belang hecht aan de omgeving. “We werken graag samen met lokale ondernemers en uiteindelijk is het de bedoeling dat onze riders, onze fietskoeriers, zich op een bepaalde buurt concentreren, waardoor je een band kunt opbouwen.”

Maar alles staat of valt natuurlijk met het commerciële succes, dat volgens de woordvoerster net als in Duitsland, de bakermat, ook in ons land mogelijk is. Het kan een uitkomst zijn voor mensen die voorlopig geen zin hebben om de winkeldrukte op te zoeken.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...