Brabanders luisterden massaal naar de Brabantse Top 100: 'Fantastische dag'

13 mei 2021 om 19:34 • Aangepast 13 mei 2021 om 20:48
nl
Brabanders luisterden donderdag massaal naar de tweede editie van de Brabantse Top 100 van Omroep Brabant. Er werd gebeld, gemaild, geappt en ook via sociale media kwamen reacties van enthousiaste luisteraars binnen. "Het was een fantastische dag", vertelt Maarten Kortlever, een van de presentatoren.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Op Hemelvaartsdag draaide Omroep Brabant tussen acht uur 's ochtends en zes uur 's avonds de honderd mooiste Brabantse liedjes allertijden. Deze lijst is samengesteld door de luisteraars, die afgelopen week massaal stemden. De top 3 van dit jaar:

  1. Brabant - Guus Meeuwis
  2. Hee gaode mee - Gerard van Maasakkers
  3. Links, rechts - Snollebollekes

Er werd niet alleen in onze provincie geluisterd naar de uitzending. Ook Brabanders vanuit Friesland en de Betuwe zetten hun radio aan om te genieten van de liedjes. En zelfs vanuit Californië werd meegeluisterd.

"Het voelt alsof ik een stukje thuis hoor."

"Ik heb de laatste dertig nummers meegeluisterd. Heerlijk. Het doet me veel plezier", vertelt Christiaan. Hij rijdt voor zijn werk in San Diego rond met vrachtwagens en begint dan vanaf vijf uur 's ochtends.

"Ik kom zelf uit Eindhoven en luister iedere dag naar Omroep Brabant. Dat voelt alsof ik een stukje thuis hoor terwijl ik door de Californische heuvels rijd."

"Het is niet normaal hoeveel appjes met bedankjes we hebben gekregen", zegt presentator Maarten. "Het was een feest der herkenning. Alles wat Brabant zo mooi maakt, hebben we uitgezonden." Ook via sociale media kwamen reacties van enthousiaste luisteraars binnen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

"De meest gestelde vraag die we richting het einde van de uitzending kregen, was of we volgend dit volgend jaar weer doen. Het antwoord is 'ja'! De Brabantse top 100 is volgend jaar weer op Hemelvaartsdag", vertelt Maarten. Zowel Gerard van Maasakkers als Rene Schuurmans lieten al weten dat ze Guus Meeuwis volgend jaar van de troon willen stoten.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.