Actie met Máxima-bankbiljetten loopt uit de hand, Johan Vlemmix heeft spijt

14 mei om 17:46 • Aangepast 17 mei om 10:23
Johan Vlemmix baalt van zijn biljet-actie (foto: Omroep Brabant).
Johan Vlemmix baalt van zijn biljet-actie (foto: Omroep Brabant).
Johan Vlemmix heeft nu al spijt van zijn actie waarbij hij letterlijk met geld strooit ter ere van koningin Máxima's vijftigste verjaardag. Hij wordt gevolgd door fanatieke mensen en er zijn zelfs al wat spullen gesneuveld op verstopplekken. Ook proberen mensen de biljetten te kopiëren. "Dat is natuurlijk niet de bedoeling", vertelt Johan.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

"Ik vond het helemaal leuk", vertelt hij op Omroep Brabant radio in het programma Afslag Zuid. "Ik wilde een mooi cadeau voor Máxima kopen. Ik heb voor de koning ooit een Porsche Turbo gekocht maar die hebben we toen op zolder neergezet want hij is hem nooit komen halen. Ik dacht ik kan wel weer een groot cadeau voor Máxima kopen, maar toen kreeg ik veel reacties van mensen die zeiden: 'Waarom ga je een duur cadeau kopen, die mensen hebben toch geld genoeg!'", vertelt hij.

Daarom liet hij meer dan duizend 50-eurobiljetten met de afbeelding van Máxima erop drukken. "Het zijn er iets meer geworden... ik heb die overal verstopt en als mensen hem vinden, kunnen ze mij whatsappen en maak ik meteen vijftig euro over."

"Het is niet de bedoeling dat mensen me gaan volgen."

Die actie kost hem dus een flinke duit. "50.000 euro of eigenlijk nog iets meer. Maar ik ga natuurlijk sommige biljetten wel heel goed verstoppen." Toch baalt hij ondanks zijn enthousiasme over hoe het nu loopt. "Ik had een filmpje gemaakt in een kapel in Limburg om het idee uit te leggen en er een biljet te verstoppen. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je dan allerlei spullen aan de kant gaat zetten." Dat is dus wel gebeurd. "En bij een kasteel had ik een biljet onder een bord geschoven en toen heeft iemand het hele bord losgeschroefd. Dat is niet de bedoeling."

Ook zijn privacy heeft eronder te lijden. "Het is ook niet de bedoeling dat mensen me de hele dag gaan volgen. Vandaag wilde ik er eentje verstoppen en toen gebeurde dat. Maar ze waren wel aardig, hoor", zegt hij.

"Je kunt de biljetten alleen maandag inleveren. Dinsdag is de actie voorbij."

"Ik ben nooit paranoïde maar er staat nu weer een auto hier en ik zie de mensen kijken dus volgens mij zit er weer iemand te wachten. Shit, volgens mij heb ik iets niet helemaal goed gedaan", verzucht hij.

Ook waren er sluwe mensen die geprobeerd hebben een biljet te kopiëren en op die manier hun vijftig euro te innen. "Er zijn mensen die dat geprobeerd hebben maar op die plek was ik helemaal niet geweest. Je moet dus wel even duidelijk zeggen waar je het gevonden hebt."

Er zijn al een paar biljetten verzilverd. "Maar voor de duidelijkheid, je kunt de biljetten alleen maandag inleveren. Dinsdag is de actie voorbij."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...