Man bedreigt dochter van Hugo de Jonge: 'I'm gonna kill your father'

17 mei 2021 om 17:25 • Aangepast 18 mei 2021 om 09:41
nl
Een 19-jarige man uit Boxtel heeft minister Hugo de Jonge en zijn 13-jarige dochter online bedreigd. Het meisje kreeg begin januari iets na middernacht een bericht met de tekst 'I’m gonna kill your father' op Instagram. De politierechter van de rechtbank in Den Bosch legde de man maandag een werkstraf van 25 uur op.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De minister en zijn dochter deden aangifte na de bedreiging en de politie startte een onderzoek. Dat leidde naar de 19-jarige man uit Boxtel, die tegenover de politie bekende en aangaf dat hij het bericht 'in een dronken bui' had verstuurd terwijl hij bij vrienden was.

De politierechter veroordeelde de verdachte alleen voor het bedreigen van de minister. Ze sprak de verdachte vrij voor het bedreigen van De Jonges dochter.

'Zeer ernstig feit'
De jongeman heeft inmiddels excuses aangeboden aan de minister en zijn dochter en zei dat hij het plan niet daadwerkelijk wilde uitvoeren. Justitie eiste alsnog 40 uren werkstraf. Naast de werkstraf eiste justitie ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken met een proeftijd van twee jaar.

“Het gaat om een zeer ernstig feit waaraan wij zwaar tillen", schreef een officier van justitie in een persverklaring. "De impact van een dergelijke bedreiging is zeker voor iemand van 13 enorm. Hij heeft een grote inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van de minister en zijn dochter. Zij voelden zich allebei ernstig bedreigd.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.