Efteling maakt zich op voor heropening: onkruid krabben en poetsen

17 mei 2021 om 20:29 • Aangepast 18 mei 2021 om 16:19
nl
De Efteling is bijna klaar voor de heropening. Met de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen mag het attractiepark in Kaatsheuvel vanaf woensdag weer open na 22 weken. De komende dagen worden de laatste puntjes op de i gezet om weer bezoekers te ontvangen.

Ondanks dat de Efteling 22 weken dicht was, ging het werk gewoon door. "We hebben veel opgelapt", blikt Robert den Hartog van de Efteling terug op de sluiting. "Alle gebouwen zijn van binnen grondig schoongemaakt en we hebben nieuwe mensen ingewerkt. Op de straten in het park hebben we in de afgelopen 22 weken al een keer of drie het onkruid moeten weghalen. Normaal lopen er constant mensen overheen en krijgt onkruid geen kans. Nu het veel regent en de temperaturen wat omhoog zijn gegaan, groeit het steeds weer opnieuw."

Het onkruid in de tijdelijke wachtrijen buiten wordt weggehaald.
Het onkruid in de tijdelijke wachtrijen buiten wordt weggehaald.

Saai voor medewerkers
Stilstand is achteruitgang, dus vertrokken de achtbanen gewoon zonder bezoekers. Dat was voor de medewerkers een vreemd gezicht. "We hebben het liefst gasten die we een fijne dag kunnen bezorgen. Lege attracties zijn voor ons natuurlijk erg saai", vertelt Mirjam van den Kerkhof, die bij de achtbaan Baron 1898 werkt.

Wachtrijen buiten
Vanaf woensdag zijn de bezoekers weer welkom. Dat betekent niet dat alles weer als normaal is, want attracties binnen, zoals Symbolica en Droomvlucht, blijven voorlopig gesloten. Voor attracties die maar voor een gedeelte binnen zijn, zoals achtbanen, is daar wat op bedacht. "We hebben de wachtrijen naar buiten verplaatst, zodat de mensen binnen kunnen doorlopen. Dan stappen ze meteen de treintjes in", vertelt Robert den Hartog.

De achtbanen waren de afgelopen 22 weken leeg.
De achtbanen waren de afgelopen 22 weken leeg.

Kaartjes iets goedkoper
Omdat niet alle attracties open zijn, zijn de kaartjes de komende tijd goedkoper. Bezoekers betalen nu 38 euro om de Efteling binnenkomen, normaal is dat 41 euro doordeweeks en 43 euro in het weekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.