Vader, twee zoons en jongen (15) aangehouden voor autodiefstallen - Omroep Brabant

Vader, twee zoons en jongen (15) aangehouden voor autodiefstallen

18 mei 2021 om 20:01 • Aangepast 19 mei 2021 om 09:26
nl
Een 54-jarige man uit Den Bosch is zondag in Lith samen met zijn twee zoons en een 15-jarige jongen aangehouden voor autodiefstal. Na het doorzoeken van het huis van de Bosschenaar vond de politie nog meer gestolen auto's en een vuurwapen. De vader en zijn oudste zoon zitten nog vast.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Agenten zagen in de omgeving van het Rompertcentrum een BMW staan die gestolen bleek te zijn. Ze hielden de auto in de gaten en toen deze ging rijden, zetten ze de achtervolging in. Uiteindelijk stopten de agenten de auto op de Lithse Dijk, zo'n 16,5 kilometer verderop.

De vader, zijn twee zoons en de 15-jarige jongen werden aangehouden en de auto werd gecontroleerd. Hier bleek ook nog eens een hoeveelheid hennep in te liggen.

Autodiefstal
Na de aanhouding heeft de politie het huis van de Bosschenaar doorzocht. Daar vond ze veel spullen die erop wijzen dat de man zich vaker bezighoudt met autodiefstal. Er lagen namelijk auto-onderdelen, kentekens en autosleutels.

De agenten maakten met de gevonden autosleutels een rondje door de buurt van de woonplaats van de verdachte. Daarmee vonden ze nog drie auto's, waarvan er twee waarschijnlijk ook gestolen zijn. In een bestelauto vonden ze vervolgens een flinke zak hennep en een vuurwapen met munitie. Al deze spullen zijn in beslag genomen.

Dure horloges
Het Openbaar Ministerie denkt dat de verdachte veel geld heeft verdiend door eerdere criminele activiteiten. Daarom zijn er ook twee auto's en meerdere mogelijke dure horloges die in zijn huis lagen in beslag genomen.

De Bosschenaar en zijn oudste zoon zitten nog vast. De jongste zoon is vanwege zijn leeftijd zondag na verhoor weer vrijgelaten. Ook de 15-jarige jongen is weer vrij, maar moet beschikbaar blijven voor het onderzoek dat de politie nog voert.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.