Regen, hagel en onweer tijdens koud pinksterweekend

19 mei 2021 om 08:13 • Aangepast 19 mei 2021 om 10:50
nl
De pretparken, buitenmusea en dierentuinen mogen na lang wachten weer open, maar het weer zit niet mee. Het lange pinksterweekend wordt ronduit wisselvallig. Iedere dag is er kans op buien, mogelijk ook met wat hagel of een klap onweer.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"Je moet echt je momenten gaan pakken", vertelt weerkundige Wilfred Janssen van Infoplaza. "Als je precies om de buien heen weet te plannen, valt er misschien nog wat van te maken. De buien vallen vaak erg lokaal."

Onweer
Vooral zaterdag krijgen we stevige wind en veel bewolking. In de middag wordt het dan weer wat vriendelijker en is vanuit het westen meer ruimte voor de zon. "Dan kunnen nog wel pittige buien vallen met hagel en onweer." De temperatuur wordt maximaal 15 graden.

Op de pinksterzondag is het dan wat minder nat en er staat minder wind. Verspreid zullen er naar verwachting wel een aantal buien vallen. Wilfred: "Verwacht niet te veel zon, want ook dan is er flink wat sluierbewolking." Het wordt 13 tot 14 graden, wat koud voor de tijd van het jaar is.

Meer ruimte voor zon
Op maandag komt er een nieuw regengebied. Het wordt flink bewolkt. "Vooral in het oosten kans op regen. In de middag is er meer ruimte voor de zon, maar er zijn ook stapelwolken." Het wordt een graad of 15.

"Het is dus koud voor de tijd van het jaar", weet Wilfred. Normaal liggen de temperaturen nu op zo'n 18 graden in Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!