Man tilt belasting voor 560.000 euro door fraude met nepfacturen

19 mei 2021 om 16:14 • Aangepast 26 mei 2021 om 15:21
nl
De FIOD heeft woensdag in de gemeente Rucphen het huis doorzocht van een 31-jarige man die wordt verdacht van belastingfraude voor een bedrag van 560.000 euro. De man was niet thuis bij de inval. Er werd beslag gelegd op administratie, een auto, een boot en contant geld.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De FIOD kwam de man op het spoor na een melding van de Belastingdienst. Het vermoeden bestaat dat de verdachte voor zijn groothandel in computerhardware ten onrechte omzetbelasting heeft teruggevraagd en dat heeft onderbouwd met nepfacturen. Tijdens getuigenverhoren verklaarden de twee grootste leveranciers, waarvan de verdachte facturen liet zien aan de fiscus, dat de facturen vervalst waren.

Ook komt uit onderzoek naar voren dat vermoedelijk een aanzienlijk deel van de 560.000 euro contant is opgenomen. Daarvoor is mogelijk goud in het buitenland ingekocht, dat later weer voor contant geld in Nederland is verkocht.

De 31-jarige verdachte zou van een deel van het belastinggeld hebben besteed aan vakantiereizen, luxe goederen en een boot.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.