Sfeeractie NAC-supporters zorgt voor file op de A58 - Omroep Brabant
Video

Sfeeractie NAC-supporters zorgt voor file op de A58

22 mei 2021 om 17:16 • Aangepast 25 mei 2021 om 10:17
nl
Op de A58 was zaterdagmiddag veel vertraging omdat NAC-supporters die de spelersbus aanmoedigden de snelweg blokkeerden. Sommige supporters stonden zelfs midden op de snelweg of hadden hun auto op de vluchtstrook geparkeerd. De spelers en trainer van NAC toonden zich dankbaar na de sfeeractie.
Profielfoto van Yannick WezenbeekProfielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Yannick Wezenbeek & Ronald Strater

De bus met de spelers reed zaterdagmiddag vanuit Breda naar het hotel in Bosschenhoofd. Honderden supporters hadden zich naast de snelweg en op viaducten verzameld om de spelers aan te moedigen, onder meer met fakkels en vuurwerk.

Sommige supporters stonden zelfs midden op de weg of in de berm. De spelersbus moest daarom met een slakkentempo over de snelweg rijden, wat voor veel vertraging zorgde. Richting Roosendaal liep de file tussen knooppunt Princeville en Etten-Leur erg snel op.

Trainer onder de indruk
Trainer Maurice Steijn zegt dat het moment voor kippenvel zorgde, zowel bij de spelers als bij hemzelf. "Extra stimulans hebben ze niet nodig morgen", lacht hij. "Het was super bijzonder. Van jong tot oud staan ze hier achter de club: het is echt waanzinnig. Bij NAC-supporters verbaast mij niets meer."

Wachten op privacy instellingen...

Play-offs voor promotie
NAC bereikte de finale van de plays-offs door donderdag in de halve finale na verlenging (1-1) via strafschoppen van FC Emmen te winnen. NAC speelt de finale zondag in het eigen Rat Verlegh Stadion tegen NEC Nijmegen.

De sfeer zit er goed in in Breda. De vraag naar kaartjes is enorm. Er is zelfs een promotiebonus van 100.000 euro. Aanvankelijk stelden dertien sponsoren gezamenlijk 65.000 euro beschikbaar voor als de Bredase voetballers, maar sinds vrijdag doen er zeven extra bedrijven mee.

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.