ME grijpt in bij NAC-stadion: meerdere relschoppers opgepakt

23 mei 2021 om 21:23 • Aangepast 31 mei 2021 om 17:21
nl
De politie in Breda heeft zondagavond op moeten treden na afloop van de cruciale wedstrijd tussen NAC Breda en NEC (1-2). Er werd onder meer vuurwerk afgestoken. Ook werden er vernielingen gepleegd. Meerdere mannen zijn opgepakt.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Volgens de politie werd iemand onwel in het gebied waar de relschoppers actief waren. "Politie en brandweer zijn onder deze zware omstandigheden die persoon aan het reanimeren tot een ambulance beschikbaar is en ter plaats kan komen. Geef hulpdiensten de ruimte!", meldde de politie op Twitter. Verdere aanhoudingen in Breda worden niet uitgesloten.

'Beheersbaar'
Rond halftien keerde de rust bij het Rat Verlegh Stadion langzaam terug. Steeds meer relschoppers hielden het voor gezien. "Het heeft even gespannen voor het stadion, maar het is nu beheersbaar. Er lopen nog wel wat relschoppers met stenen te gooien", liet een woordvoerder van de politie weten rond tien uur.

Woedende NAC-supporters probeerden na afloop van de nederlaag het stadion in te gaan. De politie moest ze met wapenstokken en schilden tegenhouden. De agenten werden bekogeld met hekwerken, fietsen, vuurwerk en glas.

Schoongeveegd
De parkeerplaats naast het stadion met rellende supporters was toen al schoongeveegd. Dat gold ook voor de weg naar het stadion. Daarvoor moesten rake klappen worden uitgedeeld. De politie riep de supporters op om te vertrekken.

De politie moest eerder een busje plaatsen voor een ingang van het stadion om te voorkomen dat supporters naar binnen gingen. Supporters vielen vervolgens het busje aan, waarna hard werd ingegrepen. Uit alle hoeken werden verschillende charges uitgevoerd door politie en ME.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.