Duitse media weten het zeker: Mark van Bommel nieuwe trainer VfL Wolfsburg

27 mei 2021 om 17:09 • Aangepast 28 mei 2021 om 16:42
nl
Mark van Bommel wordt definitief de nieuwe coach van VfL Wolfsburg, meldden Duitse media. De oud-speler en -coach van PSV wordt binnenkort gepresenteerd bij de Duitse club, die afgelopen seizoen vierde werd in de Bundesliga.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Van Bommel gaat met Wolfsburg, de ploeg van spits en Oranje-international Wout Weghorst, de Champions League in. Het clubicoon van PSV volgt Oliver Glasner op, die vertrekt naar Eintracht Frankfurt. Zelf heeft Wolfsburg de aanstelling van Van Bommel nog niet bevestigd.

Kevin Hofland volgt Van Bommel naar Duitsland als assistent-trainer. Ook video-analist Alex Abresch en jeugdtrainer Vincent Heilmann, beiden actief bij PSV, worden toegevoegd aan de staf, schrijft het AD.

Van Bommel zou zijn oog ook hebben laten vallen op Michal Sadílek, die PSV afgelopen seizoen verhuurde aan Slovan Liberec. Mohamed Ihattaren wordt ook genoemd als zomerse aanwinst voor Die Wölfe.

PSV
Van Bommel werd eind 2019 ontslagen bij PSV vanwege een reeks teleurstellende resultaten. In het eerste seizoen onder Van Bommel eindigde PSV op de tweede plaats in de Eredivisie, achter Ajax. De voormalige middenvelder van onder meer PSV, FC Barcelona, Bayern München en AC Milan was eerder assistent van zijn schoonvader Bert van Marwijk bij de nationale ploegen van Australië en Saudi-Arabië.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.