VDL doet nieuw bod op regiogenoot Neways

28 mei 2021 om 08:44 • Aangepast 29 mei 2021 om 08:09
nl
Het Eindhovense industrieconcern VDL Groep doet een nieuw bod op het beursgenoteerde bedrijf Neways. Dat bedrijf zit op het industrieterrein in Son en maakt elektronische componenten voor bijvoorbeeld de auto-industrie. Met de mogelijke overname zou 158 miljoen euro gemoeid zijn.
Profielfoto van ANPProfielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
ANP & Paul Ruiter

VDL biedt 13 euro per aandeel. Bij het vorige bod ging het om 12,50 euro, maar daar ging Neways niet in mee. Het bedrijf staakte vorige week zelfs de gesprekken met VDL. Volgens het bestuur houdt het concern er in zijn nieuwe bod te weinig rekening mee dat Neways in de nabije toekomst weer veel meer waard kan worden dan nu.

Neways, dat een groot deel van zijn componenten aan de auto-industrie slijt, werd door de coronacrisis fiks minder waard. Maar nu de vooruitzichten voor autofabrikanten weer beter worden, zou dat snel kunnen veranderen. Financieel topman Paul de Koning van Neways zei onlangs dat een akkoord met het bod van VDL niet in het belang van de aandeelhouders zou zijn.

Premie
VDL wijst op zijn beurt op de premie die aandeelhouders ontvangen. Het bod ligt ruim 19 procent boven de slotkoers van Neways op de laatste dag voordat de overnamegesprekken bekend werden.

Inmiddels zou bijna 69 procent van de aandeelhouders achter het overnamevoorstel van VDL staan. Met het openbare bod wil VDL de resterende groep aandeelhouders de kans bieden op het bod in te gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.