Bloemencorso Zundert gaat door, bouwers kunnen aan de slag

31 mei 2021 om 21:42 • Aangepast 8 juni 2021 om 13:40
nl
Liefhebbers van mooie wagens en bloemen kunnen in september naar Zundert afreizen. Het bloemencorso gaat door, zo hebben de Zundertse buurtschappen samen met de stichting Bloemencorso Zundert maandagavond besloten. Mocht het uiteindelijk toch niet als optocht door kunnen gaan, dan worden de wagens op een vaste locatie geplaatst waar toeschouwers mogen kijken.
Profielfoto van Malini WitloxProfielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

"Maar dat laatste heeft nu niet onze voorkeur meer", zegt Lennart Schrauwen van de stichting Bloemencorso. Zeker nu minister De Jonge heeft gezegd dat per 1 september wellicht alle coronamaatregelen kunnen worden losgelaten. "Dan kunnen wij los met een redelijk normale optocht", is Schrauwen hoopvol.

Twintig wagens
Alle buurtschappen gaan bouwen, is besloten. Er zijn dus twintig wagens te zien. "Bij het ontwerp van de wagens wordt rekening gehouden met de anderhalve meter afstand. Daardoor kan veilig gebouwd worden", aldus Schrauwen. "Er wordt nu eerst gewerkt aan de tenten en over een klein tijdje komen de wagens erbij. Dus het bloemencorso Zundert 2021 gaat door!"

Een vergunning moet door de gemeente nog worden verleend. In april is die al aangevraagd om het 'proces lopende te houden', maar de gemeente moet er nog uitspraak over doen, legt Schrauwen uit. "Ik denk dat we er half juli meer duidelijkheid over hebben, dat heeft natuurlijk ook te maken hoe de coronapandemie zich ontwikkelt."

Publiek
En dan is het aan het publiek. "Er zijn twee scenario's mogelijk", zegt Lennart Schrauwen van de stichting Bloemencorso. "Ofwel mensen hebben na de lockdown ontzettend veel zin om naar Zundert te komen, omdat het een van de eerste grote evenementen is die wordt georganiseerd. Of er komt bijna niemand omdat mensen eerst de kat uit de boom willen kijken. Is het wel veilig?"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.