22 agenten deden aangifte na NAC-rellen - Omroep Brabant

22 agenten deden aangifte na NAC-rellen

3 juni om 15:15 • Aangepast 4 juni om 15:11
Ongeregeldheden na de wedstrijd NAC-NEC
Ongeregeldheden na de wedstrijd NAC-NEC
Tweeëntwintig agenten hebben aangifte gedaan tegen relschoppers na de wedstrijd NAC – NEC op 23 mei. Vrijdag deelt de politie foto’s van relschoppers die nog niet zijn gepakt.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De zes verdachten die al zijn aangehouden, zouden eigenlijk vrijdag voor de rechter verschijnen. Vijf van hen zijn inmiddels op vrije voeten, omdat de politie en het Openbaar Ministerie (OM) meer tijd willen nemen voor onderzoek en het verwerken van alle aangiftes.

De vijf hebben allemaal een gebiedsverbod gekregen voor het stadion en de omgeving. De zesde verdachte blijft vastzitten, omdat hij recent ook al bij andere ongeregeldheden in het centrum van Breda was betrokken.

Foto’s van relschoppers worden vrijdag nog onherkenbaar gemaakt. Als ze zich niet melden, komen ze alsnog herkenbaar in beeld. Het OM schat dat er in totaal tientallen relschoppers betrokken waren.

Meerdere agenten raakten gewond tijdens de rellen. Eén van hen brak een hand. De gemeente Breda, NAC en verschillende gedupeerden (bijvoorbeeld wiens auto geraakt is), hebben daarnaast schademeldingen gedaan.

Bekijk hier de beelden van de rellen bij NAC na de verloren wedstrijd tegen NEC:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...