Video

Weer druk bij plas in Den Bosch, maar 'sfeer gemoedelijk'

3 juni 2021 om 22:02 • Aangepast 7 juni 2021 om 11:05
nl
Het was donderdagavond opnieuw druk bij de Oosterplas in Den Bosch. De politie riep iedereen op om op tijd te vertrekken. De gebieden rondom de plassen in Den Bosch zijn vanaf tien uur 's avonds verboden terrein, nadat woensdagavond zo'n tweeduizend jongeren aan het feesten waren bij de Zuiderplas.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Volgens een ooggetuige was de sfeer bij de Oosterplas gemoedelijk en vertrokken de aanwezigen op tijd. Donderdag aan het begin van de avond maakte de burgemeester van Den Bosch bekend, dat de gebieden rondom de Bossche plassen afgesloten zouden worden tussen tien uur 's avonds en zes uur 's ochtends.

"We zijn een stad van ontmoeting. Dat kan ook in deze tijd, als we ons maar aan de afspraken blijven houden. Het gesprek over wat wel kan en wat niet, blijft daarin nodig. Toch vind ik het belangrijk dat we op sommige plekken duidelijk maken wat de regels zijn", zei burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch.

De politie greep woensdagavond in, toen jongeren massaal aan het feesten waren op het strand bij de Zuiderplas. Ze hadden zelf drank, barbecues en eten meegenomen, er was muziek en er werd vuurwerk afgestoken. Na vertrek bleef een enorme rotzooi achter, die de gemeente moest opruimen.

Geen boetes
Niemand werd beboet, volgens de politie werd dit bewust gedaan omdat het strand dan sneller ontruimd kon worden. "Als je boetes gaat uitdelen in deze situatie, dan stagneert het", vertelt een politiewoordvoerder. "En het primaire doel was om de situatie zo snel mogelijk te normaliseren en mensen uit elkaar te drijven. En dan zijn daar natuurlijk altijd mensen bij die iets meer aansporing nodig hebben."

Sommige jongeren gooiden met flessen naar agenten. De politie voerde daarna charges uit.

De politie was donderdagavond op de been bij de Oosterplas (foto: SQ Vision).
De politie was donderdagavond op de been bij de Oosterplas (foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!