Opnieuw waarschuwing voor forse onweersbuien

4 juni 2021 om 07:16 • Aangepast 5 juni 2021 om 07:07
nl
Het KNMI waarschuwt vanaf vijf uur vrijdagmiddag opnieuw voor forse onweersbuien met lokaal mogelijk veel neerslag in korte tijd. Dat kan ook hagel zijn. Vanaf vijf uur tot middernacht heeft het meteorologisch instituut daarom voor onze hele provincie code geel afgegeven.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Kans op blikseminslag, hagel en veel neerslag in korte tijd. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen", zo luidt de waarschuwing.

In de loop van de dag wordt het opnieuw broeierig warm. De temperatuur loopt op tot zo'n 26 graden.

Wateroverlast Deurne
Ook donderdag werd de waarschuwingscode geel voor forse onweersbuien met lokaal veel neerslag afgegeven. Bijvoorbeeld in Deurne zorgde korte hevige regenval aan het eind van de middag voor wateroverlast.

Het weer van eerste weekend van juni kent volgens de deskundigen van Weerplaza twee gezichten. Met stevige buien op zaterdag en geregeld zon op zondag. Zaterdag kan er lokaal opnieuw veel regen vallen met mogelijk een klap onweer. De temperatuur stijgt zowel op zaterdag als zondag naar zo'n 20 tot 22 graden.

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!