Video

Hoosbuien zorgen voor ondergelopen tunnels, meerdere auto's vast

4 juni 2021 om 20:34 • Aangepast 7 juni 2021 om 12:01
nl
De enorme hoosbuien in onze provincie zorgen vrijdagavond voor het nodige tunnelleed. Meerdere tunnels zijn ondergelopen met water. Auto's kunnen niet verder rijden. De waaghalzen die het toch proberen komen vast te zitten.
Profielfoto van Frances VermeerenProfielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door
Frances Vermeeren & Noël van Hooft

Onder meer in Eindhoven houdt geen tunnel het droog. In de Insulindetunnel zijn vier auto's vast komen te zitten. "Ik ging te zachtjes door het water waardoor mijn auto ermee stopte", dat zegt Casper uit Helmond.

De weg onder het spoor staat vol water. "Net daarvoor ben ik er via de andere kant onderdoor gereden. Dat ging goed. Ik ging nu te voorzichtig want een kleinere auto voor mij redde het wel."

Wachten op privacy instellingen...

De Helmonder kan gelukkig nog lachen. "Dat is het mooie van de natuur. Misschien dat ik straks niet meer lach als ik de kosten van de schade weet." Voor twintig euro is de gestrande Casper door een terreinwagen uit het water gesleept.

Modder
Een stel in een BMW is net daarvoor vast komen te zitten. "Het ging eerder op de kruising hier al bijna mis. Toen heb ik hem net op het droge gekregen", vertelt de automobilist. "Hier in de tunnel ging ik met de stroom mee maar we moesten plots remmen en toen sloeg hij af." En zo stond de auto net voor het droge stil. Ook deze auto wordt voor twee tientjes uit de tunnel getrokken.

Ondertussen is de hele weg afgesloten door de politie. Volgens een toegesnelde deskundige zal het water snel zakken. Daarna moet modder en zand worden verwijderd en kan de tunnel weer open.

Wachten op privacy instellingen...

Elisabethtunnel
Ook de Elisabethtunnel in Eindhoven moet het ontgelden. De tunnel richting het Philipsstadion staat helemaal blank. Politieagenten houden het verkeer tegen, maar niet iedereen heeft de dans ontsprongen. Een zilveren auto staat muurvast.

Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision

Noodweer in Eindhoven (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).
Noodweer in Eindhoven (foto: Arno van der Linden/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.