PSV-voetbalsters gaan er met de beker vandoor na winst op ADO

5 juni 2021 om 22:15 • Aangepast 7 juni 2021 om 12:21
De voetbalsters van PSV hebben zaterdagavond de eerste prijs in de clubhistorie veroverd. Ze wonnen in Almere de bekerfinale tegen ADO Den Haag met 1-0. Op weg naar de finale had PSV al PEC Zwolle en Ajax opzij gezet.
Profielfoto van Redactie

Toch was ADO in de beginfase het dichtst bij een voorsprong. De ploeg van Sjaak Polak kreeg na een kwartier een strafschop nadat PSV'er Janou Levels appelleerde voor hands van een ADO-speelster, maar zelf de bal tegen haar hand kreeg. Gwyneth Hendriks miste echter dit buitenkansje van elf meter, keeper Sari van Veenendaal keerde de bal.

PSV wel trefzeker
Waar ADO vergat te scoren, was PSV wel trefzeker. Via een uitgespeelde aanval belandde na 37 minuten op het hoofd van Joëlle Smits die Barbara Lorsheyd kansloos liet.

Mirakel
Na rust was Hendriks weer dicht bij een doelpunt voor ADO. Ze schoot de bal van grote afstand richting de kruising, maar Van Veenendaal voorkwam op miraculeuze wijze de gelijkmaker.

ADO deed in die fase niet onder voor de Eindhovenaren, maar benutte de kansen niet. Aan PSV-zijde liet Joëlle Smits de kans liggen om het duel definitief te beslissen. Na een strakke voorzet raakte ze de bal dichtbij het ADO-doel compleet verkeerd. Naarmate het eindsignaal naderde, kwam ADO steeds minder in het zestienmetergebied van PSV en bleek de 1-0 voldoende voor de Eindhovense formatie om de beker binnen te halen.

Afscheidscadeau
Voor Smits en Aniek Nouwen was het winnen van de beker een fraai afscheidscadeau. Smits vervolgt haar carrière bij het Duitse VfL Wolfsburg, de verdedigster uit Deurne stapt deze zomer over naar het Engelse Chelsea.