Video

Spoor van springstof opgeveegd door nietsvermoedend supermarktpersoneel

7 juni 2021 om 12:07 • Aangepast 8 juni 2021 om 10:34
nl
Voor de supermarkt aan de Dijksestraat in Helmond, waar zondagnacht werd geprobeerd een plofkraak te plegen, lag een heel spoor van springstof. Het personeel van de supermarkt had geen idee dat dit springstof was, veegde het op en gooide het in een vuilnisbak. De medewerkers wisten toen nog niets van de mislukte poging om de geldautomaat op te blazen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De poging vond rond kwart voor drie 's nachts plaats. Op camerabeelden is te zien dat twee mensen er na de mislukte plofkraak op een scooter vandoor gaan.

Pas in de loop van de ochtend werd duidelijk werd dat er was geprobeerd de geldautomaat op te blazen. Bij de supermarkt werd een pakketje springstof gevonden. De supermarkt werd daarop ontruimd en de omgeving van de supermarkt werd afgezet voor onderzoek.

De EOD is sinds halfelf maandagochtend aanwezig en onderzoekt of er nog explosiegevaar is. De springstof die het supermarktpersoneel had opgeveegd en in een vuilnisbak had gegooid is door de EOD in een vuilniszak meegenomen.

"Dadelijk komen ze nog een keer terug."

Een vrouw die in de buurt woont, noemt de ontdekking van het pakketje springstof bij de supermarkt 'wel even schrikken'. "Ik vraag me af of de daders, nu deze poging mislukt is, zullen terugkomen om het nog een keer te proberen."

Een man, die op weg was om ijsjes te kopen bij de supermarkt, deelt dezelfde zorgen. "Stel dat het wel gelukt was, wat had hier dan nog meer kunnen gebeuren?", vraagt hij zich af. "En dit kost allemaal een hele hoop geld, hè. Zo'n winkel moet sluiten. Waardeloos."

Een andere man verzucht: "Je wordt onderhand bang om naar een winkel te gaan waar zo'n geldautomaat staat."

Meerdere hulpverleners werden opgeroepen na de vondst van het verdachte pakketje in Helmond  (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Meerdere hulpverleners werden opgeroepen na de vondst van het verdachte pakketje in Helmond (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De geldautomaat bij de Jan Linders supermarkt in Helmond (foto: Noël van Hooft).
De geldautomaat bij de Jan Linders supermarkt in Helmond (foto: Noël van Hooft).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.