Van der Poel wint tweede rit van Ronde van Zwitserland: 'Knappe zege'

7 juni 2021 om 17:42 • Aangepast 8 juni 2021 om 17:41
nl
Mathieu van der Poel heeft de tweede rit van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De wielrenner van Alpecin-Fenix kwam maandag als eerste over de finish, nadat hij 3 kilometer voor het einde de aanval had ingezet.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Op het vlakke stuk liet hij zijn kracht zien. Op de laatste meters bleef hij de Duitser Maximilian Schachmann een seconde voor. Wout Poels eindigde als derde. De rit ging van Neuhausen naar Lachen over bijna 180 kilometer.

"Als je ziet wie ik hier allemaal klop, dan mag je dit toch een knappe zege noemen. Ik heb er ook van genoten dat ik nog eens op mijn wegfiets kon rijden", zo zei VDP na afloop tegen Sporza.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

"De etappe leek een beetje op een voorjaarskoers", zei Van der Poel. "En die liggen me wel. Ik ben hier ook om een etappe te winnen. Mooi dat het nu al is gelukt, want het gaat hier steeds lastiger worden."

Van der Poel keerde in Zwitserland terug op de weg, na twee wereldbekerwedstrijden in het mountainbike te hebben gereden.

Tour
In Zwitserland rijdt Van der Poel zich warm voor zijn debuut in de Tour de France. "Proberen het goede gevoel te pakken te krijgen en hopelijk een ritje te winnen," zo zei hij tegen de NOS over de Ronde van Zwitserland.

Zijn opa Raymond Poulidor won zeven etappes in de Tour en haalde negen keer het podium. Maar de gele trui droeg hij nooit.

Focus op OS
De focus van Van der Poel ligt echter vooral op de Olympische Spelen waar hij goud wil winnen op de mountainbike. "Het enige waarmee ik af en toe bezig ben, dat is met de Spelen. Daar betrap ik me wel op. Niet zozeer met de Tour, nee," zegt hij tegen de NOS.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.