Joseph Oosting is de nieuwe trainer van RKC - Omroep Brabant

Joseph Oosting is de nieuwe trainer van RKC

8 juni om 13:35 • Aangepast 9 juni om 11:24
Joseph Oosting als assistent trainer bij Vitesse (Foto: OrangePictures)
Joseph Oosting als assistent trainer bij Vitesse (Foto: OrangePictures)
RKC heeft de opvolger van Fred Grim als trainer bekendgemaakt: Joseph Oosting. Hij was de afgelopen seizoenen assistent-trainer bij Vitesse. Het wordt zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door
Yannick Wezenbeek

Oosting rondde dit voorjaar zijn cursus coach betaald voetbal af.

Saillant detail; zoon Thijs Oosting speelde het afgelopen halfjaar voor RKC. Hij werd gehuurd van AZ en scoorde in het shirt van de Waalwijkers vier keer. Het is nog onbekend of hij ook komend seizoen bij RKC speelt.

De Brabantse club was op zoek naar een nieuwe trainer nadat Fred Grim de overstap had gemaakt naar Willem II. Grim was drie jaar werkzaam bij RKC waar hij in zijn eerste seizoen direct promoveerde. Na een afgebroken seizoen vanwege het coronavirus, zorgde hij dit seizoen voor directe handhaving.

Trots
Joseph Oosting neemt nu dus het stokje over. Als voetballer speelde hij onder andere bij FC Emmen, Veendam en WKE, waarmee hij de landstitel pakte bij de amateurs. Als trainer stond de geboren Drent onder contract bij FC Emmen, ACV, WKE, HHC en Vitesse. Bij de laatstgenoemde club won hij de beker met de selectie onder 19 en werd hij kampioen van de derde divisie met Jong Vitesse.

Via het clubkanaal laat de kersverse trainer weten: "Op de eerste plaats ben ik trots op de kans die ik bij RKC Waalwijk krijg om als hoofdtrainer in het Betaalde Voetbal aan de slag te gaan. De missie & visie van de club passen bij mij als trainer. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met de staf op een creatieve en innovatieve manier werkzaam te zijn. Met als doel ontwikkeling van het team en spelers. Ik kijk reikhalzend uit naar de start van het seizoen, samen met het team, supporters & partners van RKC."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...