Wielrenner Van der Poel wint opnieuw etappe in Zwitserland

8 juni 2021 om 17:34 • Aangepast 9 juni 2021 om 17:22
nl
Mathieu van der Poel heeft ook de derde etappe van de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Nederlandse kampioen van Alpecin-Fenix was verreweg de sterkste in een lange sprint na 182 kilometer van Lachen naar Pfaffnau. Achter Van der Poel finishte de Fransman Christophe Laporte als tweede, voor wereldkampioen Julian Alaphilippe.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Van der Poel pakt door de tweede etappezege op rij ook de leiderstrui in de Ronde van Zwitserland. In het algemeen klassement heeft hij 1 seconde voorsprong op Alaphilippe en 4 seconden op de Zwitser Stefan Kung.

Wachten op privacy instellingen...

Op de beklimming van de Rutsch, de laatste klim van de etappe, versnelde Van der Poel en brak het peloton. De vier vluchters werden bijgehaald en daarna was het de beurt aan Alaphilippe. De Fransman kwam echter ook niet ver. Met nog 9 kilometer te gaan demarreerde de Spanjaard Iván García Cortina en die pakte zo'n 12 seconden voorsprong. Hij werd voor de laatste kilometer gegrepen.

Daarna begon Van der Poel zijn sprint van ver. Alaphilippe, die de Australiër Michael Mathews nog licht hinderde, kon het wiel niet houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.