Video

Frank Lammers scoort nummer 1-hit met ode aan Frank de Boer

8 juni 2021 om 19:23 • Aangepast 9 juni 2021 om 09:00
nl
Frank Lammers mag een nieuwe prestatie bijschrijven op zijn erelijstje: de Mierlose acteur heeft een nummer 1-hit met zijn EK-lied 'Frank de Boer'.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Op de melodie van Je veux de l'amour van Raymond van het Groenewoud schreeuwt Lammers zijn ode aan de Nederlandse bondscoach de wereld in. En met succes dus, want de kersverse zanger stijgt naar de hoogste plaats in de iTunes top 50. De geboren Mierlonaar is blij verrast met die erkenning. "Ik heb gewoon een nummer 1-hit!" Dat het in de iTunes top 50 is, maakt hem niet uit. "Dat is toch ook een lijst?", vertelt hij in het televisieprogramma Brabant Vandaag.

Het nummer is bedoeld als steun in de rug voor het Nederlands elftal. "Luister, we staan er met z'n allen in, we moeten het met z'n allen doen. Ze moeten die steun wel ervaren, dus vooralsnog staan we volledig achter hem."

Al is Frank er niet helemaal zeker van dat die andere Frank de EK-titel gaat binnenslepen met Oranje. "Gisteren zat ik eens naar die Duitsers te kijken, die hebben toch wel meer opties", analyseert Lammers. "Dus het kwartje moet wel héél erg de goede kant op vallen. Maar," nuanceert hij meteen, "de eerste ronde komen we heus wel door."

Want de bondscoach zelf van de ode aan zijn adres vindt, weet Lammers niet. "Nee zeg. Ik zou het vervelend vinden als hij me nu een bericht zou sturen. Hij heeft wel betere dingen te doen!"

Luister hier naar de EK-single van Frank Lammers:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.