Militair krijgt 800 euro boete na ongeluk waarbij vrouw zwaargewond raakte

9 juni 2021 om 14:36 • Aangepast 9 juni 2021 om 23:08
nl
Een militair die met zijn auto een fietser aanreed in november 2018, moet een boete van 800 euro betalen. Bij het ongeluk op de Asperenstraat in Tilburg raakte een vrouw zwaargewond. Volgens de militaire rechtbank in Arnhem reed de man onvoorzichtig en te hard.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De militair reed op 29 november 2018 te hard op de kruising van de Asperenstraat en de Ankeveensestraat af. Daarbij zag hij de fietsster op het kruispunt over het hoofd en kon hij haar niet meer te ontwijken.

De vrouw viel door de aanrijding en raakte zwaargewond. Het slachtoffer had onder meer een schedelbreuk, een gebroken oogkas en een bloeding in en rondom haar hersenen.

Onvoorzichtig en onoplettend
De militaire rechtbank verwijt de man dat hij de situatie kende, maar met zijn auto toch onvoorzichtig en onoplettend de kruising overstak. Op de Asperenstraat geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. De man gaf aan dat hij 35 tot 40 reed.

Het Openbaar Ministerie eiste nog een taakstraf van 50 uur, maar daar ging de militaire rechtbank niet in mee. Er was namelijk geen sprake van drugs- of drankgebruik en er werd niet overdreven hard gereden.

Daarnaast was het de eerste keer dat de man bij zo'n ongeluk betrokken was. Daarom is de militair veroordeeld tot een boete van 800 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.