Judoka Guusje Steenhuis pakt brons op WK - Omroep Brabant

Judoka Guusje Steenhuis pakt brons op WK

11 juni 2021 om 18:26 • Aangepast 14 juni 2021 om 12:20
nl
Judoka Guusje Steenhuis uit Grave heeft vrijdagmiddag een bronzen medaille gepakt op het WK in Boedapest. Ze versloeg Marhinde Verkerk (35) die de laatste wedstrijd uit haar loopbaan judode.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Steenhuis scoorde al na een halve minuut een waza-ari en verdedigde die voorsprong zonder noemenswaardige problemen. Verkerk probeerde met agressief judo nog iets te forceren, maar Steenhuis maakte haar favorietenrol waar.

Na afloop knuffelden beiden elkaar lang, waarna ze samen geëmotioneerd de judomat verlieten. Verkerk deed dat in de wetenschap dat haar loopbaan ten einde is, Steenhuis wetende dat ze haar tweede medaille op een WK had veroverd. Drie jaar geleden werd ze tweede in Bakoe.

Half april verloor Verkerk op de EK judo in Lissabon ook al van Steenhuis, die toen zilver veroverde. Mede daardoor kreeg Steenhuis de voorkeur boven Verkerk voor deelname aan de Spelen. Guusje Steenhuis mag Nederland vertegenwoordigen in de klasse tot 78 kilogram op de Olympische Spelen van Tokio.

Wachten op privacy instellingen...

Goede generale
Steenhuis beleefde naar eigen zeggen "een goede generale" voor de Olympische Spelen. De komende dagen doet de judoka het even rustig aan, waarna ze het vizier volledig op Tokio richt. "Dan is het vier weken volle bak knallen en op 19 juli vlieg ik naar Tokio. Dit was een goede generale. Ik heb een goede dag gehad en heb mooie worpen kunnen uitvoeren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.