Video

De allerkleinste voetballers maken in Dommelen kennis met het grote werk

12 juni 2021 om 16:15 • Aangepast 14 juni 2021 om 13:38
nl
Oranje mag zondag laten zien wat het kan, maar de voetballertjes tussen de 2 en 4 jaar mogen zaterdag bij RKVV Dommelen hun kunsten vertonen op de Nationale Voetbaldag. Een van hen is de 4-jarige Senn van Poppel.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Bij RKVV in Dommelen zijn alle velden bezet. Er wordt gedanst met mascotte Dommel, er is een opblaasbare goal en ook aan limonade en frikandellen is gedacht. Op de Nationale Voetbaldag wordt het amateurvoetbal geëerd en gevierd. Alle 2600 amateurverenigingen wordt opgeroepen de deuren te openen. In Dommelen is het gezellig druk.

Senn van Poppel (4) is samen met zijn vader aan het voetballen. Ondertussen legt hij de belangrijkste regels uit. "De keeper mag met zijn handen en de voetballers met hun voeten", vertelt hij met een hele serieuze blik.

Er zijn allerlei spelletjes om de allerkleinsten vertrouwd te maken met het voetbal. "Ik was zelf 6 jaar oud toen ik begon", vertelt één van de ouders die langs het veld staat. "Ik vind het belangrijk dat je samen leert spelen en dat je met zijn allen heel veel lol hebt om te sporten en te bewegen."

Michael Rutten, die verantwoordelijk is voor de jeugd bij RKVV Dommelen, kijkt vanaf het terras bij het clubhuis tevreden naar wat er allemaal op en rond de velden gebeurt. "We zijn als club afhankelijk van vrijwilligers en bij deze Nationale Voetbaldag kunnen we laten zien wat ouders daar aan bij kunnen dragen", zegt Michael. "Daarnaast kunnen we vandaag ook mooi warmlopen voor de wedstrijd van Oranje zondag tegen Oekraïne. Kijk, het hangt hier al vol met oranje vlaggetjes", vertelt een trotse Michael.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!