Synchroonzwemtweeling uit Goirle mikt op olympische finale

14 juni 2021 om 11:58 • Aangepast 14 juni 2021 om 14:22
nl
Nu synchroonzwemzussen Noortje en Bregje de Brouwer zich zondag hebben geplaatst voor Tokio hebben ze één doel voor ogen: de olympische finale halen. Een plekje bij de beste twaalf dus. Om dat te bereiken heeft de 22-jarige tweeling, geboren in Goirle, nog zo'n 45 dagen om zich voor te bereiden.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

In het programma Wakker! op Omroep Brabant radio vertellen Noortje en Bregje maandagochtend dat ze tot nu eigenlijk alleen maar bezig zijn geweest met plaatsing voor de spelen en dus niet met de spelen zelf. Dat traject begint nu, vertellen ze vanuit Barcelona. Vooral de coronasituatie, waardoor het kwalificatietoernooi steeds werd uitgesteld, maakte het volgens de tweeling lastig om al echt met de spelen bezig te zijn.

Noortje en Bregje eindigden op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in de Spaanse stad op de vierde plek. Ruim voldoende om een van de negen resterende tickets voor de spelen te bemachtigen. Natuurlijk zijn ze superblij. Niet alleen met de kwalificatie, maar zeker ook met de score die ze neer wisten te zetten.

Terug in de tijd
Met presentator Koen Wijn gaan de zussen maandagochtend jaren terug in de tijd. Naar Club Pellikaan in Goirle om precies te zijn, waar ze trainden toen ze nog heel jong waren. Of ze toen al durfden te denken aan het halen van de Olympische Spelen? "Echt nog niet", zeggen Noortje en Bregje, geheel in stijl, bijna synchroon.

Later werd het halen van de spelen een droom en nu is het dus werkelijkheid. Maandag wanneer ze weer thuis zijn uit Barcelona kan de tweeling nog even nagenieten. Maar daarna gaat de focus vol op Tokio. Daar zal dankzij de prestaties dit weekend van de tweeling voor het eerst sinds de spelen van Peking in 2008 een Nederlands synchroonzwemduo op de spelen van de partij zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.