Kogel is door de kerk: Tilburgse kermis gaat door

14 juni 2021 om 14:34 • Aangepast 15 juni 2021 om 13:13
nl
De Tilburgse kermis gaat dit jaar door. Dat is maandagmiddag bekend geworden. Er is ruimte voor 140 attracties, zo'n zeventig procent van een normale kermis.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

De kermis is van vrijdag 16 tot en met zondag 25 juli. De kermis is nog steeds niet zoals voor corona, maar wordt wel groter dan vorig jaar. Eerder zei kermiswethouder Rolph Dols al te mikken op 'zo groot mogelijk'.

Er is ruimte voor 140 attracties, zo'n zeventig procent van een normale editie. “Wij zijn de kermisstad van Nederland en Europa. Het is heel belangrijk dat het doorgaat, ook voor exploitanten”, zegt Dols. Roze Maandag gaat niet door, omdat dat volgens Dols niet past binnen de huidige coronaregels. Op het kermisterrein zelf is ook geen ruimte voor andere evenementen die bij de kermis horen. Er komen geen attracties op de Besterdring en het Koningsplein.

Corona-editie 2020
Vorig jaar ging de kermis in Tilburg ook door in een afgeslankte vorm. Toen waren er verdeeld over vier afgesloten pleinen 55 attracties, in plaats van de gebruikelijke 200. Toen werden het Besterdplein, Koningsplein, Stadsforum (Stadhuisplein) en de Paleisring afgezet met hekken, om te voorkomen dat het te druk werd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.