Het gaat onweren in Brabant, vrijdag krijgen we ‘vies weer’

15 juni 2021 om 08:51 • Aangepast 16 juni 2021 om 15:08
nl
Donderdag en vrijdag lijkt het fiks te gaan onweren in de provincie. Dat zeggen de meteorologen van Weerplaza. Door het warme weer en het vocht neemt de kans op donder en bliksem twee dagen lang fors toe. Vrijdag wordt het bovendien ‘vies weer’.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Woensdag zal er veel zon zijn met in de loop van de dag wat stapelwolken, maar het blijft droog. Geen onweer dus. Over donderdag kan niet hetzelfde worden gezegd, stelt Weerplaza. Het kwik zal dan op sommige plekken in de provincie 33 graden aantikken.

“Maar daar komt nog vocht bij. In de loop van de dag gaat het regenen. Daardoor neemt de kans op een verspreide onweersbui toe. Die kans lijkt dan het grootst in het westen van de provincie”, zegt een meteoroloog van Weerplaza.

Ook vrijdag is de kans op onweer groot. “Er vallen dan nog meer buien, maar het wordt ook nog eens echt een hete dag. We verwachten vrijdag vies en klef weer.” Overigens lijkt het nergens lang achter elkaar te gaan onweren. “Het gaat vooral om korte buien”, besluit Weerplaza.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!