Man rijdt agent aan na achtervolging in Tilburg - Omroep Brabant

Man rijdt agent aan na achtervolging in Tilburg

15 juni om 10:49 • Aangepast 16 juni om 10:29
De Kastrupstraat in Tilburg (beeld: Google Streetview).
De Kastrupstraat in Tilburg (beeld: Google Streetview).
Een bromfietser reed maandagnacht opzettelijk een agent aan na een achtervolging in Tilburg. De agent raakte lichtgewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De 24-jarige bestuurder uit Dongen is opgepakt en zit vast.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Agenten zagen maandagnacht rond vier uur een bromfiets zonder verlichting rijden aan de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg. Daarna reed de man ook nog eens door rood.

Megafoon
De agenten deden er vervolgens alles aan om hem te laten stoppen. Zo gaven ze hem een stopteken, ze deden hun zwaailichten aan en ze schreeuwden zelfs door een megafoon. Het had allemaal geen effect. De man ging er met hoge snelheid vandoor en dus werd de achtervolging ingezet, richting de Kastrupstraat.

Tijdens de achtervolging knalde de man met flinke snelheid de stoep op, waardoor hij even stil kwam te staan. Een agent stapte uit om hem te pakken, maar de bestuurder trok op en reed met snelheid tegen de agent aan. Daarna greep de agent hem vast, maar de man reed verder. De verdachte sleurde de agent een stukje mee en reed tegen een geparkeerde auto.

Hier kon de bestuurder in de kraag gevat worden. Bij de aanhouding vond de politie ook een kleine hoeveelheid drugs. Volgens een woordvoerder had de agent 'een flink aantal blauwe plekken'.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...