Gewelddadige verkrachting in Helmond: 3,5 jaar cel

15 juni 2021 om 14:22 • Aangepast 16 juni 2021 om 14:10
nl
Een 40-jarige man uit Lieshout moet 3,5 jaar de cel in voor de gewelddadige verkrachting van zijn vriendin. Dat bepaalde de rechter in Den Bosch dinsdagmiddag. De man trok aan de haren van het slachtoffer en kneep haar keel dicht.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De man ging augustus vorig jaar ’s nachts naar het huis van zijn toenmalige vriendin in Helmond. Zij sliep al en wilde verder slapen. De vrouw stapte zelfs uit bed om duidelijk te maken dat zij echt geen seks wilde.

De dader trok zich daar niets van aan. Hij pakte haar vast, gooide haar op bed en trok haar kleding hardhandig uit. Vervolgens verkrachtte hij haar op verschillende manieren. Daarbij sloeg hij haar meerdere keren met zijn vuist, trok hij hard aan haar haren en kneep hij haar keel dicht.

Pijnlijk en beangstigend
"Het geweld moet voor het slachtoffer zeer pijnlijk en beangstigend zijn geweest. Daarbij maakte de verdachte misbruik van het vertrouwen dat de vrouw in hem had als partner", schrijft de rechtbank. "Uit het niets veranderde de man die zij in haar leven had toegelaten, in iemand die haar iets afschuwelijks aandeed. Het slachtoffer raakte door het voorval haar zelfvertrouwen en gevoel van veiligheid kwijt."

De man neemt volgens de rechtbank totaal geen verantwoordelijkheid voor het leed dat hij het slachtoffer heeft aangedaan. Bovendien werkte hij niet mee aan een psychologisch onderzoek.

Naast de celstraf moet de verkrachter een schadevergoeding van ruim 16.000 euro aan het slachtoffer betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.