Video

Duikteam staakt zoektocht naar kind in water bij preHistorisch Dorp

16 juni 2021 om 17:41 • Aangepast 17 juni 2021 om 17:08
nl
Het duikteam dat woensdagmiddag zocht naar een kind in het water bij het preHistorisch Dorp in Eindhoven heeft de zoektocht gestaakt. Een man, die eerder uit het water werd gered, verklaarde dat hij alleen was. "We hebben alle opties uitgesloten en daarom kunnen wij bevestigen dat er geen kind in het water lag", aldus de politie.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De politie kreeg rond halfvijf de melding dat iemand in het water was gevallen bij de Boutenslaan in Eindhoven. De man moest uit het water gered worden. Volgens de directeur van het preHistorisch Dorp was daar toevallig een arts aanwezig. Die heeft de man met succes gereanimeerd.

De man zou volgens omstanders in het water zijn gevallen nadat zijn boot omklapte. Diezelfde omstanders vertelden aan de politie dat er ook een kind in de boot zat. Dat was reden genoeg voor de politie om de grote zoekactie te starten. Onder meer een duikteam uit Den Bosch ging op zoek naar het kind.

Inmiddels heeft de politie de man die in het water viel gesproken. "Hij zei dat hij alleen was", vertelt een politiewoordvoerster. De zoektocht werd rond half zeven gestaakt.

Foto: Dave Hendriks - SQ Vision
Foto: Dave Hendriks - SQ Vision
Foto: Dave Hendriks - SQ Vision
Foto: Dave Hendriks - SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.