Video

Directeur preHistorisch Dorp nadat man bijna verdronk: ‘Al jaren bang voor'

16 juni 2021 om 18:44 • Aangepast 17 juni 2021 om 10:48
nl
Een man is woensdagmiddag gereanimeerd nadat hij bijna verdronk in het water bij het PreHistorisch Dorp in Eindhoven. Voor de directeur van het park is het een jarenlange nachtmerrie die werkelijkheid wordt.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Volgens directeur Ward Rennen gebeurt het vaak dat zwemmers of mensen in bootjes vanaf de overkant richting het park zwemmen of varen. Hij noemt dit 'overzwemmers'.

“Wij zien dit al jaren en hebben hier meerdere keren voor gewaarschuwd. Zij zwemmen daar op eigen risico en er is geen enkel toezicht. Nu ging het mis, maar is het met een sisser afgelopen”, zegt hij. Hij doelt daarmee op het feit dat de man na reanimatie weer aanspreekbaar was. Er is ook geen kindje in het water gevonden. Getuigen zouden een kindje bij de man hebben gezien, maar dat bleek niet te kloppen.

“Deze gebeurtenis bevestigt onze zorgen. Er was op dat moment een schoolgroep in ons park. Een van de begeleidende ouders is arts en die heeft meteen gereanimeerd. Ik ben blij dat het tijdens openingstijden was. Als dit niet zo was, dan was het met deze meneer heel anders afgelopen” zegt Rennen.

Een paar kinderen van de schoolgroep hebben het allemaal zien gebeuren. Er zaten namelijk kinderen in een kano en die botsten tegen de man aan die in het water lag. Aan de kant stonden ook kinderen die dat zagen. Dat vertelt een moeder van een van de kinderen. "De kinderen hebben toen aan de bel getrokken. De hele klas heeft dit meegekregen. Het zijn kinderen van elf jaar oud. Dat is enorm traumatisch voor ze", zegt de moeder.

De directeur vindt het heel vervelend en naar dat de kinderen het hebben zien gebeuren. "Ik kan me voorstellen dat de kinderen geschrokken zijn. Schoolkamp moet juist een leuke afsluiting van je jaar zijn. De groep is meteen goed opgevangen en apart gezet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.