Al veel wapens ingeleverd bij politie in Den Bosch

16 juni 2021 om 20:44 • Aangepast 17 juni 2021 om 20:10
nl
Er zijn de afgelopen dagen 'heel veel' wapens ingeleverd bij de politie in Den Bosch. Het gaat onder meer om vuurwapens, steekwapens en luchtdrukwapens. Sinds maandag is de inleveractie 'Den Bosch Ontwapent' van start gegaan.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Van 14 tot en met 18 juni kunnen mensen ongestraft hun wapens inleveren bij de politie. Volgens de politie gaat het om heel veel ingeleverde wapens. Om hoeveel wapens het nu gaat is niet duidelijk. Aan het eind van de week maakt de politie de balans op.

Bijzonder wapen
Er werd ook nog een bijzonder wapen ingeleverd. Namelijk een MP40 mitrailleurpistool, afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. Iemand had dat als erfstuk in huis. Het wapen gaat nu naar een museum.

Foto: Politie/Twitter
Foto: Politie/Twitter

Wapens anoniem inleveren
Bij het politiebureau in Den Bosch staat een container waar iedereen anoniem slag-, steek- of stootwapens in kan doen. Er is ook een mobiele container, die wordt geplaatst op verschillende plekken waar veel jongeren komen. Voor het inleveren van vuurwapens of munitie moet je een afspraak maken en dan komt de politie deze bij je thuis ophalen. Er wordt wel onderzocht of het wapen betrokken is geweest bij misdrijf.

Aanleiding voor de inleveractie is dat er steeds vaker steekwapens bij minderjarigen in beslag worden genomen. De actie is dan ook vooral gericht op jongeren en hun ouders. "Wanneer je al van huis gaat met een wapen op zak, is de stap om daarnaar te grijpen nog maar klein", redeneert de politie. Met deze actie wil ze jongeren bewust maken van de gevaren van het hebben van wapens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.