Leo Alkemade fietst met zoon voor goed doel: 'Jochie deed het fantastisch'

19 juni 2021 om 13:09 • Aangepast 21 juni 2021 om 22:44
nl
Guus Meeuwis en zijn broer Marc, Björn van der Doelen en acteur Leo Alkemade wilden allemaal een paar uur op de fiets stappen om rondjes rondom Tilburg te rijden voor het goede doel. Maar noodweer begin deze maand en plotseling werk door versoepelde coronamaatrelen, gooiden roet in het eten voor het evenent 24uur Sportief. Afgelopen nacht reed daarom alleen Leo als bekende Brabander een paar uur rondjes in de omgeving Tilburg.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Een van de weinigen die echt 24 uur op de fiets gaat rijden is initiatiefnemer Robert Bollen. "We hadden het zo mooi gepland 4 en 5 juni. Iedereen had tijd en zin om mee te doen, maar door de enorme regenbuien was het niet verantwoord om te fietsen. Toen moest er snel een ander moment gezocht worden en dat werd 18 en 19 juni."

Links op de bovenste foto staat Leo samen met zijn zoon.

Wachten op privacy instellingen...

Ook deze keer was het spannend of de tocht wel gereden kon worden. "Opnieuw werd er zwaar onweer voorspeld maar dat viel gelukkig mee. Sterker nog, ik heb geen druppel gevoeld terwijl het een paar kilometer verderop gehoosd heeft. Alleen hebben Guus, Bjorn en zelfs Leo nu weer optredens en klussen gepland staan omdat er weer meer mogelijk is door de versoepelingen."

Leo en zoon
Leo Alkemade vulde het deelnemersveld wel aan met zijn zoon van twaalf. "Ze hebben van elf uur 's avonds tot twee uur 's nachts mee gefietst. Dat jochie heeft zeker dertig procent van de tijd aan kop gefietst met dertig kilometer per uur. Die heeft het echt fantastisch gedaan. Heel indrukwekkend maar ook heel gezellig", zegt Robert.

Wachten op privacy instellingen...

Inmiddels is er al ruim 5300 euro opgehaald voor verschillende goede doelen die zich inzetten voor de strijd tegen kanker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.