Dumfries heeft nog energie genoeg: 'Het toernooi is pas net begonnen'

19 juni 2021 om 15:20 • Aangepast 21 juni 2021 om 11:48
nl
Denzel Dumfries heeft maandag in de afsluitende groepswedstrijd tegen Noord-Macedonia op het EK geen rust nodig. "Het toernooi is pas net begonnen. Uiteraard heb ik nog energie", vertelde de verdediger van PSV, die twee keer scoorde en ook bij de andere drie treffers van Oranje was betrokken."
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Waar ik de energie vandaan haal?", vervolgde Dumfries. "Uit mezelf. Ik wil gewoon altijd alles geven. Zeker, het was een lang seizoen. Maar het is een eer om Nederland te vertegenwoordigen op zo'n mooi toernooi. Aan intrinsieke motivatie heb ik nooit gebrek." Het Nederlands elftal is na zeges op Oekraïne (3-2) en Oostenrijk (2-0) al zeker van groepswinst.

'Goed begonnen'
Volgende week zondag wacht in Boedapest de achtste finale. Dumfries: "We zijn goed begonnen, ook als team. Dat is het belangrijkste. Ik ben blij dat ik mijn steentje daaraan kan bijdragen. We moeten de stijgende lijn zien vast te houden op dit moment."

Dat Dumfries in de beginfase van het toernooi zo'n grote rol speelt, heeft deels te maken met het 5-3-2-systeem waar Oranje in speelt. "Dat heeft voor mij z'n voordelen. Ik heb veel ruimte om op te komen. Daar voel ik me fijn in. Verder speel ik gewoon mijn eigen spel, zoals ik denk ik altijd doe."

Dumfries, die eerder bij Sparta Rotterdam en sc Heerenveen voetbalde, weet dat er nog dingen beter kunnen in zijn spel. Bij PSV verdwijnt de bal na een voorzet geregeld over de achterlijn of is een pass soms niet zuiver genoeg waardoor de bal net voor of achter een aanvaller komt. "Er is heel veel verbetering mogelijk", zei Dumfries zaterdag zelf.

"Ik denk ook het kiezen van de juiste positie wanneer we in balbezit zijn. Ik moet mezelf meer tijd verschaffen zodat ik de juiste keuze vooruit kan maken. Ik wil belangrijker zijn voor de ploeg nog en het rendement omhoog halen."

Marktwaarde
Denzel Dumfries was donderdagavond opnieuw bepalend voor het Nederlands elftal. In de wedstrijd tegen Oostenrijk scoorde hij voor de tweede keer op rij op het EK. De clubs lijken nu in de rij te staan voor de PSV'er die al eerder aangeven dat hij een mooie transfer wil maken. Dat betekent dat zijn prijs aan het stijgen is.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.