Autodief zoekt het hogerop, maar wijkagent overwint zijn hoogtevrees - Omroep Brabant
Video

Autodief zoekt het hogerop, maar wijkagent overwint zijn hoogtevrees

21 juni 2021 om 06:07 • Aangepast 22 juni 2021 om 05:40
nl
Een verdachte van een autodiefstal probeerde zondagnacht in Den Bosch uit handen van de politie te blijven door het dak van een appartementencomplex op te vluchten. "Drie hoog", omschrijft een wijkagent. "Maar gelukkig kon ik ook omhoog klimmen ondanks mijn hoogtevrees..."
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Op het dak van het pand op de hoek van de Oostwal en de Maastrichtseweg wist de agent de verdachte, een man van 35 die in de gestolen auto reed, aan te houden. De man wordt verdacht van diefstal van een auto bij een inbraak in een huis in Den Bosch. Hij raakte bij zijn vluchtactie niet gewond.

Een en ander gebeurde rond een uur in de nacht van zondag op maandag. Volgens een ooggetuige zouden meerdere agenten de man hebben achtervolgd. De achtervolging leidde onder meer door enkele tuinen. De politie bevestigt dit verhaal maandagochtend.

De automobilist negeerde volgens een woordvoerder een stopteken en vervolgens zetten agenten de achtervolging in. In de buurt van de Van Paesschenstraat zette de man de auto stil en nam hij de benen om uiteindelijk via een aantal tuinen op het dak van het appartementencomplex uit te komen.

Ladderwagen
Een vrouw van 30 uit Den Bosch die naast de verdachte in de auto zat, werd ook aangehouden. Uiteindelijk moest de brandweer er met een ladderwagen aan te pas komen om de verdachte naar beneden te krijgen. Langs diezelfde route belandde ook de agent die de man wist aan te houden weer met beide benen op de grond.

Later zondagnacht werd de gestolen auto weggesleept. De wagen had een lekke band.

Wachten op privacy instellingen...

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.

De auto die werd weggesleept (foto: Bart Meesters / SQ Vision).
De auto die werd weggesleept (foto: Bart Meesters / SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.