PSV'ers Gakpo en Malen genieten nog even na met Oranje op EK

22 juni 2021 om 14:05 • Aangepast 22 juni 2021 om 16:03
nl
De PSV’ers Cody Gakpo en Donyell Malen hebben na de overwinning met Oranje maandag op Noord-Macedonië veel reacties gekregen. Gakpo maakte zijn debuut, Malen begon dit EK voor het eerst in de basis. Oranje won met 3-0 en speelt zondag de volgende wedstrijd.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Een dag na zijn debuut is Eindhovenaar Gakpo vooral trots. "Ik heb hier hard voor gewerkt, dit is een mooie mijlpaal." Gakpo kreeg een dag voor de wedstrijd van bondscoach Frank de Boer te horen dat de kans aanwezig was, dat hij speelminuten mocht maken.

"Hopelijk komen er nog veel meer mooie momenten."

Na de wedstrijd kreeg hij bij terugkeer in Zeist het bijbehorende 'haasje' en daarna moest hij als debutant een toespraak houden voor zijn medespelers. "Ik heb ze gezegd dat ik ze allemaal dankbaar ben hoe ze me hebben ontvangen en dat er hopelijk nog veel meer mooie momenten komen."

Donyell Malen kende een sterk optreden tegen Noord-Macedonië en kreeg van veel kanten complimenten. "Het maakt me trots dat ik tijdens het EK in de basis mocht starten. Als je er mag staan, moet je het laten zien."

"Iedere speler wil hier gewoon starten."

De PSV'er vormde een goed koppel met Memphis Depay. Malen gaf, na een fraaie combinatie, halverwege de eerste helft de assist bij de 1-0 van Depay. Ook bij de derde treffer, van Georginio Wijnaldum, was Malen belangrijk.

Hij hoopt dat hij zondag in de achtste finales weer mag starten. "Ik weet wat ik te bieden heb. Iedere speler wil hier gewoon starten, maar uiteindelijk bepaalt de trainer."

De internationals hebben woensdag een vrije dag. Donderdag en vrijdag trainen ze in Zeist. Zaterdag vliegt de selectie naar Boedapest, waar zondag om zes uur de achtste finale wacht tegen de nu nog onbekende nummer 3 uit groep D, E of F.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.