Video

Vol terras in Schijndel kijkt op groot scherm naar Oranje en Max Verstappen

27 juni 2021 om 15:49 • Aangepast 29 juni 2021 om 18:27
nl
In het Jansenpark in Schijndel hadden café De Sok en De Beurs gezamenlijk een zomerterras ingericht. Dankzij de coronaversoepelingen kon er zondagmiddag op schermen naar de Formule 1 en het EK gekeken worden.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Wat een Oranjefeest had moeten worden, liep uit op een gedeeltelijk deceptie: Oranje strandde tegen Tsjechië en mag de koffers pakken. Thomas de Groot, eigenaar van De Sok, is niet van plan om bij de pakken neer te gaan zitten.

"Alle ballen op Max Verstappen."

"Dit is echt balen", zegt café-eigenaar De Groot. "Ik had gehoopt nog wat extra omzet te kunnen draaien als Oranje verder was gekomen. Jammer, maar we laten waarschijnlijk wel de Formule 1-races op de schermen zien. Alle ballen op Max."

Rond drie uur waren er al zo'n tweehonderd Oranjefans bij elkaar op het zomerterras. "We lieten iedereen zitten", vertelde De Groot. "We zagen wel dat mensen de coronaregels minder serieus nemen sinds een week. We probeerden wel de tafels op afstand te houden, maar we zijn geen politieagent gaan spelen."

"Het was snel weer normaal."

De twee Schijndelse kroegen hadden gekozen voor schermen buiten en zitplaatsen omdat bij staanplaatsen of binnen Testen voor Toegang verplicht zou zijn. "Wij mochten tot de grote versoepelingen een zomerterras doen van de gemeente." Voor sommigen was het even wennen, na bijna anderhalf jaar weer voetbal kijken met elkaar. "Maar het was snel weer normaal. Alsof het niet weg was geweest," zei één van de aanwezigen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
(Foto: Noel van Hooft).
(Foto: Noel van Hooft).

(Foto: Noel van Hooft).
(Foto: Noel van Hooft).
(Foto: Noel van Hooft).
(Foto: Noel van Hooft).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.