Video

Een stukje tropisch regenwoud waar ooit een camping was

22 augustus 2021 om 11:41 • Aangepast 23 augustus 2021 om 10:47
nl
Omroep Brabant gaat deze zomer op vakantie in eigen provincie. We nemen jou mee naar al onze 61 gemeenten en laten je leuke activiteiten en mooie verhalen zien. Deze keer staat Veldhoven centraal. #VerrassendBrabant
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

Eén van de bezienswaardigheden van Veldhoven is dierentuin Zoo Veldhoven, het voormalige Papegaaienpark. Ze hebben meer dan 150 diersoorten, waaronder veel papagaaien, parkieten, kraanvogels en uilen. Maar je vindt er ook andere dieren, zoals ringstaartmaki's.

Het oude park werd begon in 1987 op het terrein van een voormalige camping. Toen nog een stuk kleinschaliger en vooral bedoeld voor de opvang van exotische vogels. Nu zijn er meer dan 500 volières, die duizenden papegaaien huisvesten en er staat sinds een aantal jaar een tropische kas van twee vierkante kilometer, waarin de sfeer van een tropisch regenwoud is gemaakt.

Meer over Veldhoven:
In Klimrijk Brabant kan iedereen terecht die nog eens in een boom zou willen klimmen. De allerkleinsten kunnen hier veilig op hoogte de boomtoppen verkennen, maar ze hebben ook een aantal netten gespannen tussen de bomen, waar je op grote hoogte doorheen kunt klauteren. Niet alleen voor kinderen dus.

In een prachtige oude boerderij is museum 't Oude Slot gevestigd, aan de Hemelrijken. Hier worden verschillende exposities gehouden. Vroeger stond het Adelijck Huys van Zeelst op deze plek, maar dat is in de achttiende eeuw afgebroken. Op de fundamenten werd de huidige boerderij gebouwd. Later bleek dat er vroeger ook een slotgracht omheen had gelegen. Die is in de jaren zeventig teruggebracht, wat het pand een sprookjesachtig uiterlijk geeft.

Veldhoven heeft ruim 45.000 inwoners. Bekende Veldhovenaren zijn politicus Tiny Kox, acteur Teun Luijkx, cabaretier Rutger de Bekker en DJ Zany. Met carnaval staat Veldhoven bekend als het Rommelgat.

Bekijk de uitzending van Mooi Brabant over Veldhoven.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.