Bij negen Tilburgse kroegen op stap zonder de anderhalve meter

30 juni 2021 om 16:28
nl
Steeds meer Tilburgse kroegen sluiten zich aan bij de groep waarbij mensen naar binnen mogen met 'testen voor toegang'. Afgelopen weekend waren dit alleen Café Philip en De Baret, komend weekend komen er daar nog een hoop bij. "Het kan best weer gekkenhuis worden, maar we zijn erop voorbereid", vertelt de eigenaar van Feestcafé de Prins, Rick Broers.
Profielfoto van Julia Meijer
Geschreven door
Julia Meijer

Aankomend weekend gaan er negen kroegen in Tilburg open met 'testen voor toegang'. Aan de deur zullen feestgangers de QR-code uit hun CoronaCheck-app moeten laten zien, waarmee ze naar binnen mogen. Binnen hoeven ze zich dan niet meer aan de 1,5-meter maatregel te houden. In Feestcafé de Prins kunnen ze niet wachten. "Het systeem werkt super makkelijk", vertelt eigenaar Rick.

Eerst twee, nu negen
Vorig weekend gingen Café Philip en Café de Baret al van start met deze manier van bezoekers toelaten. Nu gaat onder andere ook het café van Rick Broers weer open zonder coronamaatregelen. "Onze kroeg en ons businessmodel zijn niet ingericht op met 1,5-meterfeesten", legt Rick uit. "Omdat het nu zo snel gaat met vaccineren, denken we dat we toch dat we wel die stap kunnen maken."

De kroegen die dit weekend open gaan zijn de volgende:

  • Café de Baret (Piusplein)
  • Café Philip (Korte Heuvel)
  • Studio (Korte Heuvel)
  • Polly Maggoo (Korte Heuvel)
  • Bar le Clochard (Korte Heuvel)
  • Live (Korte Heuvel)
  • Feestcafé de Prins (Paleisring)
  • De Boekanier (Stadhuisstraat)
  • Café Peanuts (Stadhuisstraat)

Bij andere kroegen mag je ook naar binnen, maar daar moet je je nog wel aan de coronamaatregelen houden.

Chaos in de stad
Vorig weekend moest de politie eraan te pas komen omdat er mensen in verdrukking kwamen in de wachtrij bij Café Philip. Rick denkt dat het dit weekend misschien nog wel drukker zal worden: "Er zijn een hoop mensen die niet getest zijn en die zagen vorig weekend wel de foto's en video's voorbij komen. Die zullen nu ook wel willen feesten."

"De echte gekte zal denk ik wel losbarsten, maar daar zullen we goed mee om moeten gaan met bijvoorbeeld je wachtrij goed beheersen. Maar als die een paar honderd meter is, is het ook lastig om in de gaten te houden", lacht Rick. Toch hoopt de café-eigenaar wel op wat meer toezicht van de politie. "Ik ga er wel vanuit dat ze er nu rekening mee houden en dat het goed geregeld is."

Testen voor toegang
Wanneer een kroeg of café open gaat met testen voor toegang moet je een negatieve test hebben, volledig gevaccineerd zijn óf de afgelopen zes maanden corona gehad hebben. Dit kun je dan aan de deur bewijzen met de CoronaCheck-app. Wanneer je binnen bent hoef je je dan niet meer aan de 1,5-metermaatregel te houden.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.