Dilay Willemstein is nieuwe Miss World Nederland: 'Ik was sprakeloos'

1 juli 2021 om 06:49 • Aangepast 2 juli 2021 om 06:35
nl
Dilay Willemstein uit Eindhoven is woensdagnacht gekroond tot Miss World Nederland. Ze werd uit negen kandidaten verkozen om Nederland te vertegenwoordigen bij de Miss World-verkiezingen op 16 december in Puerto Rico.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

De 20-jarige winnares werkt al als model en danseres. Zij rondde de dansopleiding Creative College in Utrecht af en deelt met regelmaat foto's en filmpjes via Instagram. Dilay werkt nu als danslerares in Roosendaal en Arnhem.

Winst
Het moment dat ze als winnares werd gekroond staat haar nog helder voor de geest. "Ik hoorde mijn naam, maar besefte het nog helemaal niet. Ik zat nog vól adrenaline en vol met zenuwen." Maar natuurlijk was de Eindhovense ook heel gelukkig met haar winst. "Ik was superblij! Maar ook echt helemaal verbaasd. Dat moment valt niet te beschrijven."

En niet alleen Dilay, ook haar ouders zijn in jubelstemming. "Mijn vader pakte me vast en was aan het huilen", zo vertelt de kersverse Miss. "Ook mijn moeder is supertrots.".

Nu het besef van de winst enigszins is ingedaald en de meeste appjes en telefoontjes zijn beantwoord, kan Dilay al een beetje vooruitkijken naar de Miss World verkiezing, waar zij Nederland zal vertegenwoordigen. "Daar doen natuurlijk veel meer mensen aan mee." Maar ze heeft al een plan. "In dit traject heb ik ook gewoon op mezelf gefocust, dat doe ik daar ook. Ik probeer het maar gewoon op me af te laten komen."

De tweede plek in de Miss World Netherlands was voor Lizzy Dobbe uit Den Helder, het brons ging naar Laura Bas uit Amsterdam.

Solide vriendschappen in plaats van onderlinge strijd
Volgens de organisatie is bij Miss World de inzet voor goede doelen een van de belangrijkste selectiecriteria. De competitie zou meer gaan om 'solide vriendschappen en netwerken' dan om onderlinge strijd. Ook is er geen badpakkenronde opgenomen in de wedstrijd. "Dat doen we mede voor vrouwen die zich vanuit culturele en religieuze overwegingen niet in een badpak aan het publiek kunnen en mogen vertonen."

De negen finalisten zijn allemaal goodwillambassadeur van de NVVN, de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties. Ook onder anderen Nikkie de Jager, Herman van Veen, Glennis Grace en Tanja Jess zetten zich in voor die organisatie. Tanja Jess was woensdagavond ook een van de juryleden bij de Miss World Nederland-verkiezing.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.