Iliass Bel Hassani eerste aanwinst RKC

1 juli 2021 om 11:34 • Aangepast 2 juli 2021 om 09:21
nl
Iliass Bel Hassani is de eerste zomeraanwinst van RKC. De middenvelder tekent in Waalwijk een contract voor één jaar met een optie voor nog een jaar. De geboren Rotterdammer moet gaan zorgen voor de nodige creativiteit op het middenveld.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Algemeen directeur Frank van Mosselveld is blij met de toevoeging van Bel Hassani: "Iliass is een creatieve middenvelder met specifieke, aanvallende kwaliteiten. Dit, samen met zijn ervaring in het binnen- en buitenland is een toegevoegde waarde voor RKC. De drive en ambitie die hij ons heeft getoond, maakt dat we als RKC Waalwijk verheugd zijn om Iliass te mogen verwelkomen.''

Bel Hassani speelde eerder al in de Eredivisie voor Sparta, Heracles, AZ, FC Groningen en PEC Zwolle. Na avonturen in de Verenigde Arabische Emiraten keert de inmiddels 28-jarige voetballer nu terug op de Nederlandse velden.

De aanvallend ingestelde middenvelder kan worden gezien als een typische RKC-aanwinst. Zijn veelbelovende carrière leek als een nachtkaars uit te gaan. Nu krijgt hij de kans bij de Waalwijkse club zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Daarbij speelt ook mee dat hij binnenkort vader wordt.

"Ik ben super blij dat ik de kans heb gekregen om voor RKC Waalwijk te gaan spelen. Heb de club en hun prestaties vorig jaar goed kunnen volgen en ze spelen het spel dat bij me past; vanuit achteruit voetballend naar voren. Ik ben gebrand om Nederland te laten zien dat ik weer terug ben, heb het land en Eredivisie gemist. Ook krijg ik over twee maanden een kleine, die wil ik graag in Nederland wil zien opgroeien.’’

Bel Hassani is de eerste aanwinst voor RKC. Vorige week maakte de club bekend dat Lars Nieuwpoort en Ayman Azhil nog een jaar langer zijn verbonden aan de club. Eerder gaf technisch directeur Mo Allach aan dat hij nog een wensenlijstje te hebben maar de club vooral geduldig blijft in de zoektocht naar versterkingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.