Explosief beschadigt huis en auto's in Veghel

5 juli 2021 om 15:15 • Aangepast 6 juli 2021 om 15:16
nl
Een explosief heeft vrijdagnacht schade aangericht aan een huis aan de Scheifelaar in Veghel en auto's die daar in de buurt stonden. De ontploffing vond rond half drie plaats. Getuigen zagen rond het moment van de explosie iemand wegrennen, laat een politiewoordvoerder weten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Op het adres wonen de ouders en de broer van Volkan Düzgün, die daar in 2013 op de oprit werd doodgeschoten. "Er is hier bij de voordeur een explosief afgegaan", vertelt zijn broer. "Geen idee uit welke hoek het komt. Het is gewoon heel heftig."

Voor de buurtbewoners was het ook schrikken. De enorme knal zorgde ervoor dat bijna iedereen rechtop in bed zat. Behalve de directe buurman. De ramen van zijn auto sprongen kapot, maar zelf sliep hij door de knal heen.

"Na de explosie hebben ze geen contact met mij opgenomen."

Hij is geschrokken van het nieuwe incident naast zijn huis, maar bang is hij niet. "Ik ben niet gauw bang hoor", zegt hij met een lach. De man zegt weinig contact te hebben met de familie Düzgün. "Na de explosie hebben ze geen contact met mij opgenomen. Ze hebben helemaal niks gezegd erover."

Ook van de gemeente of politie heeft de buurman niks meer gehoord. De gemeente zou kunnen beslissen dat de familie (tijdelijk) weg moet. Maar dat wil de buurman niet. "Ik wil dat de achtergrond van wat er gebeurd is goed onderzocht wordt. Weg hoeven ze niet, ze hebben al te veel ellende meegemaakt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!