Ouderen slachtoffer van sluwe babbeldief in Tilburg

4 juli 2021 om 13:30 • Aangepast 5 juli 2021 om 12:47
nl
Agenten hebben zaterdagavond een 46-jarige Tilburger opgepakt op verdenking van het oplichten van verschillende mensen. De man zou de afgelopen week zeker drie oudere inwoners van de wijken de Reit, het Wandelbos en het Zand hebben bestolen van hun geld met een babbeltruc.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Een 85-jarige vrouw uit Tilburg werd zelfs twee keer slachtoffer van de dief. Afgelopen vrijdag sprak hij haar op straat aan, ging met haar mee naar huis en wist met een smoes geld buit te maken. Een dag later ging hij opnieuw bij de vrouw langs. Dit keer wist hij haar pinpas en pincode te bemachtigen.

Videobeelden
De man pinde meerdere keren geld met de pas van het slachtoffer. Dankzij videobeelden wist de politie de Tilburger te achterhalen.

Al eerder, op donderdag, wist hij zich naar binnen te praten bij een 92-jarige vrouw en maakte bij haar in huis een geldbedrag buit. De vrouw wist een goed signalement van de dief te geven.

Op zaterdag 26 juni was een 77-jarige Tilburgse het slachtoffer. Hij sprak haar op straat aan en kon met een smoes bij haar binnenkomen, waarna hij de tas van de vrouw stal.

De man zit vast. De politie vraagt mensen die de Tilburger aan de deur hebben gehad of zelfs slachtoffer zijn geworden contact op te nemen via telefoonnummer 0900 - 8844.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.