Topsprinter Mark Cavendish lyrisch over Marianne Vos: 'Beste ooit'

8 juli 2021 om 16:45 • Aangepast 9 juli 2021 om 16:21
nl
Marianne Vos heeft de zevende etappe gewonnen van Giro d'Italia Femminile, de Ronde van Italië voor wielrensters. Ze was de snelste in de sprint. Het is voor Vos de 30e keer dat ze een etappe won in de Ronde van Italië. Topsprinter Mark Cavendish is lyrisch: "Zij is de beste aller tijden!"
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

"Wat een nummer", zei Vos na haar zege. "Dit was niet iets waar ik van tevoren op had gerekend."

Vos verklaarde nog eens haar voorliefde voor de Ronde van Italië: "De Giro is heel speciaal voor me en heeft die speciale vibe. De race is zo compleet omdat er voor iedereen iets inzit. Dit is nummer 2 voor mij in deze Giro, het totaalaantal ritzeges is ongelofelijk."

Voor Vos is het de tweede ritzege in deze Giro. Het is haar dertigste etappezege in de Ronde van Italië, sinds haar eerste ritoverwinning in 2007.

Cavendish: 'Zij is mijn inspiratie'
Cavendish schrijft op Instagram dat Vos op vele manieren zijn inspiratie is geweest. "Dit moet groot nieuws zijn", schrijft hij. "Dertig is echt een mijlpaal."

Als besluit schrijft de topsprinter, die zelf al 33 ritten won in de Tour, over Vos: "The absolute GOAT." En dat betekent The Greatest of All TImes, de beste ooit.

Tot en met zondag
De Giro duurt tot en met zondag. Marianne Vos doet ook mee aan de wegwedstrijd op de Olympische Spelen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.