Vrees voor zeer gewelddadige poging om Taghi uit EBI in Vught te bevrijden

9 juli 2021 om 18:07 • Aangepast 12 juli 2021 om 09:00
nl
Politie en justitie zouden vrezen voor een zeer gewelddadige poging om Ridouan Taghi uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught te bevrijden. Dat schrijft De Telegraaf. Taghi zou hier miljoenen voor neerleggen.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Dit beweert De Telegraaf op basis van een uitspraak van de beroepscommissie van de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). Taghi zit al sinds 2019 vast in de extra beveiligde gevangenis.

'Wisselgeld'
Volgens De Telegraaf zou Taghi naast een 'ontsnappingsfonds' ook opdracht hebben gegeven om in Afrika een Nederlandse diplomaat te zoeken die zou kunnen dienen als 'wisselgeld' voor zijn vrijlating. Uit de informatie komt naar voren dat in het criminele milieu wordt gezegd dat Taghi ’een eigen commandogroep heeft die de beschikking heeft over zware vuurwapens’, aldus de krant.

Vught vreest al enige tijd voor een grote ontsnapping uit de EBI. Burgemeester Roderick van de Mortel van Vught heeft een gebied rondom de PI in Vught in juli 2020 aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Dat gebeurde niet per se vanwege Taghi. In Vught zitten ook andere zware criminelen zoals Willem Holleeder. Taghi's advocaat Inez Weski zegt tegen de krant dat de ontsnappingsplannen oude geruchten zijn.

Topcrimineel
Taghi wordt gezien als kopstuk van de zogenaamde mocromaffia die verantwoordelijk is voor verschillende (pogingen tot) moorden. Ook bij de aanslag op Peter R. de Vries wordt gewezen naar vertrouwelingen van Ridouan Taghi. Die link wordt onderzocht door de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.