Politie staakt zoektocht naar vermiste man (35) in de Maas bij Oeffelt - Omroep Brabant
Video

Politie staakt zoektocht naar vermiste man (35) in de Maas bij Oeffelt

11 juli 2021 om 15:05 • Aangepast 12 juli 2021 om 13:28
nl
Wachten op privacy instellingen...
De politie heeft voor deze zondag een punt gezet achter de zoektocht naar een man op de Maas bij Oeffelt. De actie hem te vinden wordt maandag hervat. Het gaat om een 35-jarige Duitser die drie jonge kinderen heeft. Dat zeggen familieleden van hem die naar de plek zijn gekomen. Het gezin komt al jaren naar de Maas om te vissen.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

Het gezin rijdt wel vaker 180 kilometer heen en weer om bij de Maas te vissen en te zwemmen, dit keer was de man zonder zijn gezin in de auto gestapt. De familie maakt zich ernstige zorgen over hem.

De man was vrijdagavond wel met anderen naar de Maas gegaan om daar te vissen. Hij zette daar toen ook zijn tentje op. In de avond besloot hij nog even in zijn eentje een duik te nemen in de Maas. Sindsdien is hij spoorloos.

Speurhonden
De politie begon zaterdag een zoektocht naar hem. Om tien uur 's avonds stopte ze, om zondagochtend opnieuw te beginnen. Twee speurhonden wisselden elkaar af in een bootje bij het zoeken.

Het scheepvaartverkeer werd de afgelopen dagen niet stilgelegd voor de zoektocht. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat was dat niet nodig. "De Maas is er breed, bovendien is er niet veel scheepvaartverkeer. Boten die er wel varen, wordt via de marifoon gewezen op de zoektocht", aldus de zegsman, die verder vertelde dat Rijkswaterstaat zaterdag de hele dag ter plekke een vinger aan de pols hield en zondag dit op afstand deed.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.