Video

Lichaam gevonden tijdens zoektocht naar vermiste zwemmer bij Oeffelt

12 juli 2021 om 14:29 • Aangepast 13 juli 2021 om 14:30
nl
Tijdens de zoektocht naar de vermiste zwemmer in de Maas is maandag een lichaam gevonden. Of het om de vermiste zwemmer (35) uit Duitsland gaat, is nog niet duidelijk. Dit laat de politie weten. De man uit Duitsland wordt sinds vrijdag vermist nadat hij bij Oeffelt een duik nam in de Maas.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Er werd maandag voor de derde dag op rij in de Maas naar de zwemmer gezocht. Het lichaam werd gevonden bij Milsbeek in Limburg, zo'n vijf kilometer stroomafwaarts bij Oeffelt vandaan. Volgens een woordvoerder van de politie wordt er rekening mee gehouden dat het om de vermiste zwemmer gaat. "Er is een stoffelijk overschot uit de Maas gehaald, dat is aangetroffen door de politie", zo zegt de woordvoerder. "Het lichaam is inmiddels geborgen, we houden er rekening mee dat het om de vermiste zwemmer of visser gaat die in Brabant vermist raakte." De woordvoerder verwacht dinsdagochtend meer duidelijkheid te kunnen geven.

De vermiste man uit Duitsland besloot vrijdagavond bij Oeffelt nog een duik in de Maas te nemen. Sindsdien is hij spoorloos. Volgens familieleden rijdt hij wel vaker met zijn gezin naar deze plek. Zijn gezin was er dit keer niet bij. Bij de zoektocht zette de politie onder meer een helikopter, honden, sonarboten en dregapparatuur in.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.
Foto: SK-Media / SQ Vision.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.